E-book privacyverklaring

Gratis
download

In 10 stappen naar je eigen privacyverklaring

Jij als ondernemer bent verplicht je klanten, websitebezoekers en anderen te informeren over wat je doet met hun persoonsgegevens. Je hebt dus een goede privacyverklaring nodig. 

Heb je die nog niet, twijfel je over degene die je nu hebt of ben je gewoon nieuwsgierig? 

Download dan nu het e-book ‘In 10 stappen naar je eigen privacyverklaring’. 

In dit e-book bespreek ik uiteraard de wettelijke eisen die gesteld worden aan een privacyverklaring. Maar ik ga ook in op het doel van de privacyverklaring en welk effect dat heeft op de wijze waarop je je privacyverklaring vorm geeft.


Download


meer weten

Juridisch volledig zonder juridisch jargon

Makkelijk voldoen aan de wettelijke plicht

Een TACTische opbouw van je document

Een praktische benadering

Duidelijke uitleg en
prettig leesbaar

AVG

Verplichting?

Elke ondernemer heeft de verplichting om geldende wet- en regelgeving na te leven. Een van die wetten is de AVG (of GDPR): de Algemene Verordening Gegevensbescherming (of General Data Protection Regulation) en de daarbij behorende uitvoeringswetten en richtlijnen. Een belangrijk uitgangspunt van de AVG dat mensen zeggenschap moeten hebben over hun eigen persoonsgegevens. Zeggenschap kan je alleen hebben over iets waarmee je bekend bent. Het informeren over wat jij als ondernemer met de persoonsgegevens doet van je klanten, websitebezoekers en leveranciers is dan ook niet meer dan logisch. Dat informeren doen we vaak via een privacyverklaring. En het informeren is dus verplicht!. 

Inhoud e-book

In dit e-book ondersteunen we je stap voor stap bij het opstellen van je eigen privacyverklaring, zodat jij als ondernemer je zaken goed op orde hebt.

  • Wat is een privacyverklaring?
  • Wat houdt de verplichting in?
  • Kan ik dit zelf?
  • Minimale eisen
  • Een handige opbouw
  • Een toelichting op de opbouw
  • Het stappenplan
  • Afsluitend


Download

Mijn visie

Al vanaf de eerste dag dat ik organisaties adviseer, vertel ik mijn klanten dat ze ook zelf dingen kunnen doen, maar dat ze moeten weten waar op te letten. Wat handig is om te doen, wat ze beter kunnen laten, en wanneer het slim is om toch even met mij te bellen. 

Waarom? 

Omdat het goed is om als ondernemer te begrijpen wat de juridisch aspecten zijn van je bedrijf. En daarvoor hoef je niet de wet te lezen. Wat wel nodig is? Doen wat je zelf kan doen, zodat je het ook zelf begrijpt. Want dan is de kans dat er iets misgaat minder groot. En wie wil dat nou niet? 

Ik ontdekte dat ik bij het opstellen van privacyverklaringen van klanten altijd op dezelfde manier te werk ging. Dat kon ik ook wel uitwerken dacht ik en dan kunnen ze zelf aan de slag. En het resultaat is het e-book: In 10 stappen je eigen privacyverklaring. Met een beetje hulp van mij kan je het nu zelf doen!
Ja, ik ontvang graag gratis het e-book 'In 10 stappen je eigen privacyverklaring'.

Uit onze privacyverklaring:

E-books, webinars en andere diensten die we gratis aanbieden

Persoonsgegevens
Wanneer u bij ons een e-book besteld of zich aanmeldt voor een webinar of voor een andere dienst die we gratis aanbieden, dan kunnen we de volgende persoonsgegevens verwerken:
• Voor- en achternaam
• E-mailadres

Doelen
Wij verwerken uw persoonsgegevens voor de volgende doelen:
• Uitvoering geven aan de gevraagde dienst die we gratis aanbieden (gerechtvaardigd belang)
• Informeren over aan de bestelde dienst gerelateerde diensten (gerechtvaardigd belang)

Gerechtvaardigd belang
Indien u bij ons een dienst besteld die wij gratis aanbieden, dan sturen we u een beperkt aantal e-mails betreffende de bestelde dienst en maximaal een of twee daaraan gerelateerde diensten. Wij bepalen vooraf hoeveel e-mails we gaan versturen en vermelden dat in de e-mails en op het formulier. Allereerst hebben we uw persoonsgegevens nodig om
u de bestelde dienst te kunnen toesturen en of u daarover nader te informeren. Daarnaast willen wij onze klanten zo goed mogelijk van dienst zijn. Daarom informeren wij u over maximaal één of twee andere diensten (gratis of tegen betaling) die gerelateerd zijn aan de bestelde dienst. Wij zullen u echter nooit ongevraagd onze nieuwsbrief toesturen of e-mails uit een andere funnel. U kunt zich altijd uitschrijven uit de lijst ‘bestelling bij TACT Online’.

Bewaartermijn
Wij bewaren uw gegevens maximaal één maand.

Onze privacyverklaring vind je hier